Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Hvad er hverdagsteknologi?

Ordet "hverdagsteknologi" er et relativt nyt begreb, men faktisk er hverdagsteknologi en integreret del af langt de fleste danskeres hverdag – tænk bare på vaskemaskiner, tørretumblere, kaffemaskiner, en elektrisk dåseåbner, støvsugere, opvaskemaskiner, barbermaskiner, el-tandbørster, mobiltelefoner, osv.

Hverdagsteknologier hjælper i bund og grund os mennesker til en lettere hverdag; øger vores selvhjulpenhed, uafhængighed og livskvalitet; er med til at forbedre vores arbejdsmiljø; og kan være med til at give os ro i sindet som pårørende til kronisk- eller psykisk syge, familiemedlemmer med nedsatte funktionsevner, m.m.

Der bliver hele tiden udviklet nye teknologier med henblik på at lette vores hverdag. Ikke alle teknologier er interessante for alle mennesker, men for de mennesker, der har problemer med fysisk at komme ud af sengen, gør det en verden til forskel, hvis de pludselig har muligheden for at få en intelligent seng i deres hjem; nu kan de stå op, når de vil, og ikke når et familiemedlem eller en hjemmepleje har tid. For de mennesker, der måske har en nedslidt ryg efter mange hårde år på arbejdsmarkedet eller for de mennesker, der netop er blevet opereret og ikke må anstrenge sig fysisk, er en selvkørende støvsuger intet mindre end fantastisk. Med et enkelt tryk går den i gang med støvsugningen – og selvom den måske ikke kommer helt ud i alle hjørner, så klarer den det værste, så man kan tillade sig at byde folk ind i ens hjem med "ren" samvittighed. Er hukommelsen begyndt at svigte – måske pga. en depression eller alderdom – er det jo dejligt at have en pilledispenser, der husker en på at tage sin medicin, så man undgår yderligere problemer – denne form for teknologi er også betryggende for pårørende, som bekymre sig om deres nærmestes helbred.


Se dét er hverdagsteknologi!